Munca in sistem de freelancing le da oamenilor un sentiment de libertate nemarginita, dar si unul de singuratate, scrie Pip-Up City. O noua platforma globala din Suedia, Hoffice, si-a propus sa rezolve aceasta problema si sa creeze o comunitate de “muncitori nomazi”. Ea le permite oamenilor sa lucreze in locuitele altora sau ii indeamna sa isi transforme propria casa in spatiu comun de lucru.

Oamenii se pot inregistra gratuit pe hoffice.nu si isi pot pune la dispozitie sufrageria pentru persoane care vor sa lucreze alaturi de ei sau isi pot rezerva un loc in “biroul de acasa” al altora. Musafirii sunt rugati sa plateasca in ceva de rontait, mancare sau cafea. Exista si o harta cu grupurile Hoffice deja formate in intreaga lume: Suedia, Taipei, Paris, Viena si Canada. Initiativa se aseamana cu cea olandeza Huiskamerkantoor (“Biroul din sufragerie”).

Astfel de platforme se inscriu intr-un trend mai larg legat de schimbarile functionale pe care le sufera locuintele. Oamenii nu doar locuiesc, mananca si isi petrec timpul liber in ele, scrie Pop-Up City, ci isi dau seama ca ofera mai multe posibilitati decat credeau ei in mod traditional. Hoffice arata ca sufrageriile si bucatariile mari al caror spatiu nu e folosit integral pot fi impartite cu altii, ceea ce modifica modul in care sunt percepute spatiul public si cel privat.

 

Articol preluat de pe totb.ro autor Captain Planet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *